Članstvo

Što rade članovi IAESTE-a ?

Članovi IAESTE-a brinu se za sve segmente rada Udruge: od pronalaženja samih poslova, do održavanja kontakata sa poslodavcima i oglašavanja djelatnosti Udruge. Članovi Udruge su isključivo studenti, a rad je u Udruzi volonterski.

Tko sve može biti član?

Svi redovni studenti svih godina studija svih fakulteta. Praksa i bodovi su samo za studente prirodnih i tehničkih fakulteta, međutim i nastavku ćeš moći pročitati da praksa i bodovi nisu jedine prednosti i dobrobiti članstva.

Što dobivam kao član IAESTE-a ?

Osim što rad u IAESTE-u donosi dodatne bodove na Natječaju za stručnu praksu, on istodobno pruža mogućnost razvijanja raznih sposobnosti: kod nas apsolutno sve obavljaju studenti: nazivaju poslodavce, idu na sastanke s njima, osmišljavaju marketing, daju interviewe, realiziraju razne projekte, druže se sa stranim studentima, organiziraju mnogobrojne partyje i, na kraju krajeva, uče i putuju svijetom.

Kako postati aktivni član?

Postati članom je lako! Dovoljno je biti student u Republici Hrvatskoj i imati dobru volju za rad. Dođi na sastanak i uključi se u neku od radnih grupa prema kojoj imaš najviše afiniteta:

 • Administracija
 • Commtech
 • Marketing
 • Poslovanje
 • Ljetna recepcija

Punopravnim članom se postaje nakon 3 mjeseca pripravničkog statusa. Sve informacije možete saznati na sastancima lokalnih odbora.

Što dobivaš aktivnošću u IAESTE-a ?

 1. Stječeš dodatne bodove za natječaj, ovisno o svojoj aktivnosti, te time povećavaš šanse dobivanja i odabira prakse,
 2. upoznaješ MNOGO novih ljudi (u Hrvatskoj i izvan nje) što ti otvara mogućnosti za nova prijateljstva ali i buduće poslovne kontakte,
 3. dobivaš priliku za adaptaciju novih ideja, stavova i načina razmišljanja u opuštenoj i stimulativnoj atmosferi,
 4. usavršavaš svoje vještine organiziranja, pregovaranja, grupnog rada (teamwork),
 5. uspostavljaš kontakte s poduzećima i sveučilištima,
 6. susrećeš i upoznaješ ljude iz različitih kultura kroz različite aktivnosti i događanja,
 7. postaješ dio svjetske udruge,
 8. i na kraju ovo je dobrodošla promjena jednoličnom studenskom radu.