TWINNING u Košicama, Slovačka

Nadasve zanimljiv i uzbudljiv vikend u periodu od 30. studenog do 1. prosinca proveli su članovi Lokalnog odbora IAESTE Osijek na TWINNING projektu u Košicama. Zahvaljujući darežljivosti Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku, na put dug 6 sati uputilo se 8 članova našeg odbora. Po dolasku u Košice toplu dobrodošlicu pružili su nam članovi IAESTE Slovačka i iznenadili nas lokalnim slanim i slatkim specijalitetima. Bili smo smješteni u studentskom domu, što nam je pružilo uvid u svakodnevnicu slovačkih studenata. Samo putovanje je zamišljeno kao spoj edukacije, razmjene znanja, iskustva i naravno druženja i zabave.

Rano ustajanje čekalo nas je drugog dana našeg boravka, spakirali smo hranu i vodu, dobro se utoplili i vlakom iz Košica zaputili se prema mjestima Poprad i Stari Smokovec na sjeveroistoku Slovačke. Od mjesta Stari Smokovec krenuli smo uspinjati se po planinskom lancu Visoke Tatre prema odmaralištu gdje smo se okrijepili toplim čajem. Dalje smo nastavili hodati prema zadivljujućim vodopadima koji su dodatno bili čarobni zbog snijega i leda. Priroda nas je sve uistinu ostavila bez daha iako smo hodali 16km svi smo se zabavili, družili i zbližili i ovo putovanje će nam svakako ostati u lijepom sjećanju.

Prije polaska natrag za Osijek, nedjeljno jutro proveli smo šetajući Košicama i obilazeći glavne znamenitosti i Advent u Košicama i iskoristili za još malo druženja s članovima IAESTE Slovačka koji su uložili ogroman trud kako bi nam priuštili nezaboravan vikend.

TWINNING u Košicama, Slovačka
Scroll to top

Korištenjem stranice prihvaćate upotrebu kolačića. više informacija

Ova stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja web stranica, unaprjeđenja vašeg korisničkog iskustva te kako bismo vam mogli ponuditi proizvode i usluge koji najbolje odgovaraju vašim interesim

Zatvori