Mjesec edukacije studenata u Zagrebu 2019

Tokom proteklog mjeseca( 21.11-12.12.2019.godine) održan je još jedan Mjesec edukacije studenata u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Događaj je organiziran pod pokroviteljstvom Studentskog zbora Sveučilište u Zagrebu.

Prvo predavanje započeo je Marko Bartolić svojim putopisnim putovanjem kroz Čile i Uskršnji Otok. Približio nam je njihovu kulturu, proveo nas kroz razne situacije s kojima se susreo i predočio nam prostranstva  te divne zemlje. Možemo reći da nakon tog predavanja nije bilo osobe kojoj Čile i Uskršnji Otok nisu bili na listi želja.

Sljedeći tjedan uslijedilo je predavanje Valentine Starčević. Kako skupiti sredstva putem Crowfunding kampanje te što je sve potrebno da ideja ne ostane na papiru objasnila je kroz primjer uspješnosti Muzeja rata u Zagrebu. Provela nas je kroz sve korake koji su potrebni kako bi se započelo s prikupljanjem sredstava, koje sve vrste postoje i što sve čini uspješnu Crowfunding kampanju.

U 3.tjednu Mjeseca edukacije studenata upoznali smo simpatičan duo koji stoji iza brenda Mojati, Jelku Margaritu Bogdanić i Iru Pećarević. Mojati je brend narukvica s motivima Zagreba, a najpoznatiji motiv im je licitarsko srce. Cure su nam ispričale zgode i nezgode s kojima su se susrele u osnivanju svog brenda te kako kombiniraju rad za brend i studiranje. U svakom slučaju su nas nadahnule da se uz puno rada i ljubavi sve isplati! 

Na zadnjem predavanju ugostili smo Luku Bashotu, jednog od nutricionista na stranici nutricionizam.hr. Pojasnio nam je kako se ispravno hraniti, koje su namirnice dobre za nas i kako izbalansirati studentski život i zdravu prehranu. Većina nas se svakako pronašla u dijelovima kako se NE hraniti. Time smo zaključili još jedan Mjesec edukacije studenata u organizaciji IAESTE Zagreb.

U konačnici hvala svim predavačima na trudu i zanimljivim temama koje su nam pokušali približiti. Hvala Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu bez čijeg financiranja ovo ne bi bilo moguće. Hvala svim studentima na dolasku na predavanja. Hvala organizacijskom timu IAESTE Zagreb na pronalasku predavača i organizaciji predavanja.

Iz godine u godinu pokušavamo Mjesecom edukacije studenata približiti studentima teme koje nemaju priliku poslušati na fakultetu, a aktualne su u današnje doba. Time nudimo studentima da prošire svoja znanja i stvore dodatne zanimacije izvan svog područja zanimanja.

Vidimo se iduće godine!

Mjesec edukacije studenata u Zagrebu 2019
Scroll to top

Korištenjem stranice prihvaćate upotrebu kolačića. više informacija

Ova stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja web stranica, unaprjeđenja vašeg korisničkog iskustva te kako bismo vam mogli ponuditi proizvode i usluge koji najbolje odgovaraju vašim interesim

Zatvori