Od  9. do 13. prosinca 2019. IAESTE Osijek organizirao je deveti „Tjedan mobilnosti studenata“, događaj edukacijsko – motivacijskog karaktera kojemu je cilj povećati znanje koje studenti osječkog sveučilišta imaju o mobilnosti te ih informirati o svim mogućnostima u tom području, a i o ostalim korisnim temama poput poduzetništva, proaktivnosti i slično.

Kroz tih pet dana, studenti su mogli poslušati predavanja naše alumni članice i predsjednice Anamarije Oršolić, alumni člana Borisa Rauša i mlade poduzetnice Martine Završki koji su ispričali svoje priče o poduzetništvu. Također, još jedan naš alumni član, Bruno Bušić, te Valentina Stantić, pričali su o proaktivnosti kroz vlastite životne primjere.

Ujedno, studenti su imali prilike čuti nešto više o studentskim udrugama, upoznati se s njihovim radom i postati njihovim članovima. Predstavili su se udruga KultAkt, IEEE i ESN.

Na samom otvorenju, predstavile su se neke tvrtke Osijek Software Cityja. Približili su studentima svoj rad te ih pozvali da se kod njih prijave na stručnu praksu.

Sam projekt podržali su Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku i Osječko-baranjska županija.