Poslodavci

Poslodavci

Od 1992 IAESTE Hrvatska spaja poslodavce s uspješnim i istaknutim studentima s područja tehničkih i prirodoslovnih znanosti. Naši praktikanti su talentirani, motivirani i znanjem stečenim u svojoj zemlji mogu uvelike pridonijeti Vašoj tvrtki. Također, naši praktikanti su visoko educirani i pokrivaju cijeli spektar znanstvenih i inženjerskih područja.

Primanjem stranog studenta omogućujete svojim zaposlenicima usavršavanje stranog jezika na radnom mjestu te promovirate svoju tvrtku u inozemstvu i otvarate put za međunarodnu suradnju. Ujedno omogućujete odlazak na stručnu praksu jednom hrvatskom studentu i pridonosite stvaranju nove generacije hrvatskih studenata s međunarodnim iskustvom.

Bilo da je riječ o praksi na kraće ili duže vrijeme, studentu s generalnog ili specijaliziranog područja, IAESTE nalazi studente za Vaše potrebe. IAESTE praksa može biti u periodu od 6 tjedana do godinu dana. To poslodavcima daje fleksibilnost da izaberu studenta za pomoć na projektu kraćeg trajanja ili da profitiraju integrirajući nekoga u svoj tim na cijelu godinu.

IAESTE Hrvatska se sastoji od 4 odbora i to u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Naša je dužnost pobrinuti se za studenta prije i tijekom trajanja njegove prakse. Svi praktikanti imaju kontakt osobu u navedenim odborima koja im pomaže naći smještaj i riješiti potrebnu dokumentaciju. Vaša je dužnost ispuniti ugovor o stručnoj praksi, uredno isplatiti studenta i omogućiti mu da se dokaže na radnom mjestu, a sve izvan njegovog radnog mjesta je naša briga.

Kako pružiti praksu preko IAESTE-a:

Kontaktirajte nas na info@iaeste.hr i podnesite svoju ponudu za praksu.

Možda već postoji strani student kojeg želite primiti u svoju tvrtku, ali ne znate kako ga dovesti, legalizirati njegov rad i gdje ga smjestiti? Uz redovne prakse IAESTE nudi i rezervirane prakse. Sklopit ćemo s Vama ugovor, stupiti u kontakt s IAESTE odborom dotične zemlje i sa studentom te mu pomoći pri nabavljanju vize (ako je potrebno), riješiti prihvatnu dokumentaciju i organizirati mu smještaj. Ono što vi trebate je dogovoriti sa studentom trajanje i period prakse, opis posla i plaćanje. Naknada za administrativne troškove rezervirane prakse iznosi 1000kn.