Kako bismo olakšali studentima u nastavku slijedi proces koji vodi do IAESTE prakse.


 • 1.

  Registracija

  Kako bi mogao sudjelovati u IAESTE programu student treba kreirati profil na IAESTE Exchange platformi. Student se registrira i ispunjava tražene podatke te (nakon verifikacije podataka) dobiva pristup svim dostupnim praksama.

 • 2.

  Prijava na praksu

  Student pronalazi odgovarajuću praksu te na exchange@iaeste.hr javlja referentni broj prakse. Ukoliko je praksa slobodna dodjeljuje se studentu te on potpisuje Ugovor o preuzimanju prakse, uplaćuje polog i kreće u sastavljanje nominacije.

 • 3.

  Sastavljanje nominacije

  Nominacija sadržava sljedeće dokumente: potpisan nominacijski formular, motivacijsko pismo, CV, prijepis ocjena, Language Certificate, potvrda o studentskom statusu, pismo preporuke (poželjno) i preslika putovnice ili osobne iskaznice. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku. Ovisno o tipu prakse na koju se student prijavio sam proces se može neznatno razlikovati (npr. poslodavac može zatražiti intervju s kandidatom).

 • 4.

  Prihvaćanje

  Ukoliko poslodavac prihvati nominaciju student će biti obaviješten primanjem tzv. Acceptance note. Do trenutka dok student ne primi Acceptance note ne smije ni u kojem slučaju kontaktirati poslodavca. IAESTE odbori u obje zemlje rade skupa kako bi studenta pripremili na praksu te se pobrinuli da ima svu potrebnu dokumentaciju.

 • 5.

  Prije prakse

  IAESTE, u pravilu, osigurava smještaj za studenta te mu dodjeljuje kontakt osobu koja pomaže studentu prije i tijekom prakse. Student je dužan na platformi ispuniti Arrival note tj. potvrditi datum svog dolaska i odlaska kako bi mu IAESTE osigurao smještaj.

 • 6.

  Poslije prakse

  Po završetku prakse IAESTE provodi evaluaciju. Poslodavac i student ispunjavaju kratak upitnik o zadovoljstvu programom što nam pomaže da budemo još bolji! Student nalazi tzv. Trainee's report na platformi te ga tamo i popunjava.