Poslodavci

Od 1992.godine IAESTE Hrvatska spaja poslodavce s uspješnim i istaknutim studentima s područja tehničkih i
prirodoslovnih znanosti. IAESTE Hrvatska sastoji se od 4 odbora i to u Osijeku, Puli, Rijeci i Zagrebu.


Zašto IAESTE?

  • Promocija tvrtka na međunarodnoj razini
  • Odabir studenata iz 87 zemalja svijeta prema vašim zahtjevima
  • Fleksibilan period trajanja prakse od 4-52 tjedna
  • Suradnja s educiranim i motiviranim studentima


Obaveze poslodavca prema studentu

Uredna isplata studenta i osiguravanje mentora koji će studentu omogućiti da se dokaže na radnom mjestu neki su od preduvjeta za suradnju. Kako bi cijeli proces i zadovoljstvo bilo bolje, po završetku prakse provodi se evaluacija.

Sve izvan studentovog radnog mjesta je naša briga!

Obaveze IAESTE-a prema studentu

IAESTE se brine o studentu prije i tijekom trajanja prakse. Osiguravamo smještaj i legalan boravak u državi (viza i sl.). Svaki student ima svoju kontakt osobu, IAESTE volontera, koja studenta vodi kroz cijeli proces te mu pomaže da se što bolje snađe u novom okruženju. Nakon završetka prakse student ispunjava izvješće koje nam pomaže u evaluaciji provedene prakse.

Primanjem stranog praktikanta, omogućavate odlazak na stručnu praksu jednom domaćem studentu.

Pronašli ste stranog studenta kojeg želite primiti u svoj tim?

Možda već postoji strani student kojeg želite primiti u svoju tvrtku, ali ne znate kako ga dovesti, legalizirati njegov rad i gdje ga smjestiti?

Uz redovne prakse, IAESTE nudi i rezervirane prakse. Sklopit ćemo s Vama ugovor, stupiti u kontakt sa studentom i IAESTE državom odakle student dolazi te mu pomoći pri nabavljanju vize (ako je potrebno), riješiti prihvatnu dokumentaciju i organizirati mu smještaj. Ono što vi trebate je dogovoriti sa studentom trajanje i period prakse, opis posla i plaćanje. Naknada za administrativne troškove rezervirane prakse iznosi 1000kn.

Napomena: Trenutno ne vršimo uslugu rezerviranih praksi.


Kako pružiti praksu preko IAESTE-a?

Kontaktirajte nas na exchange@iaeste.hr i podnesite svoju ponudu za praksu. Ili se jednostavno registrirajte na našoj platformi za razmjenu.
Scroll to top

Korištenjem stranice prihvaćate upotrebu kolačića. više informacija

Ova stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja web stranica, unaprjeđenja vašeg korisničkog iskustva te kako bismo vam mogli ponuditi proizvode i usluge koji najbolje odgovaraju vašim interesim

Zatvori